Te folle hygiëne soarget mei foar koroana

jannewaris 31, 2022 20:47
Foto: Megham Holmes / Unsplash

Wy libje te skjin en wurde dêrtroch siik. Dat seit de Flaamske ymmunolooch Bert Lambrecht. Neffens him hat de moderne hygiëne der mei foar soarge dat minsken sa siik wurde fan it koroanafirus.

Lambrecht wiist derop dat bern dy’t op in buorkerij grut wurde folle minder lêst hawwe as oare bern. Trochdat se allegear stoffen binnenkrije, wurdt it ymmúnsysteem derop treend om sykteferwekkers ûnskealik te meitsjen.

In protte minsken libje lykwols sa skjin dat it ymmúnsysteem soms hiel lang neat te dwaan hat. It reagearret dan fierste hurd as der ris in sykteferwekker yn it lichem komt. Autoymmúnsykten komme dêrtroch neffens Lambrecht no folle faker foar as in pear generaasjes lyn. Oer it koroanafirus seit er: “ons afweersysteem is het de voorbije 50 jaar verleerd te vechten. Komt er dan eens iets nieuws voorbij, dan krijg je een overreactie.”

It ymmúnsystem fan bern soe treend wurde moatte mei stof, is Lambrecht fan betinken. Hy wiist der ek op dat ús iten en drinken faak steryl is. Sûnt de Twadde Wrâldoarloch, sa seit de ymmunolooch, is it oanpart minsken mei in allergy fjouwer kear sa grut wurden.

jannewaris 31, 2022 20:47
Skriuw in reaksje

2 opmerkingen

  1. Ds pastor zorgdrager Gerda Kensen desimber 18, 08:31

    Absoluut mee eens. Je kunt bij mij van de grond eten maar gasten die komen gooien alles in de vuilnisbak wat valt. Mij ouders en ik niet . We spieken het af en hun eten alles op. Geen enkel stuk eten gaat hier de vuilnis bak in. Ik snap deze mensen niet meer. Mijn grootouders hebben 2 wereld oorlogen overleefd en mijn ouders de 2e wereld oorlog. En wij kennen armoede en moeten zuinig leven om de eindstreep te halen zonder ooit schulden te hebben gehad of iets geleend te hebben. Mijn ouders komen uit de zorg. Vader is afgestudeerd hoofd verpleegkundige algemeen en psychiatrie en moeder is voogd en maatschappelijk en sociaal werker en ik heb ook mijn leven lang gewerkt. Wij hebben exact dezelfde ervaring als bovengenoemd. Ons immuunsysteem moet ons op de been houden. Door deze crazy maatschappij worden kinderen en ook ouderen ziek. Wij wonen Idd op een klein oud boerderijtje uit 1916. Niets is beter gezonder voor 6 kids en ouders en Nederlanders dan buiten wonen en ouderwets leven. We zijn als kind nooit ziek geweest. Nooit bij huisarts geweest. Alles ging zoals God het bedoeld heeft. Gezond eten en drinken veel buitenspelen en heel vroeg naar bed en vroeg opstaan en dat doen we nu nog steeds. Daarmee tikken wij de 100 aan Deo Volente! Grootouders en ouders en wij allen zijn gezond. Ja die levensstijl moeten we onze kinderen en kleinkinderen ook meegeven! Wees bewust van wat je doet en waarom. En we roken en drinken uiteraard niets. Houdt aub uw gezondheid en conditie op peil. Sport beweeg zoveel u kunt. Oefen uw hersenen ook door sport spel puzzels lezen contacten etc. En wij zijn bekeerde Joden dus we bidden dat u ook Jezus leert kennen en naar Zijn wil gaat leven. Lees een bijbel en volg dat maar daar is uw handleiding uw informatiebron uw leefregels uit de Liefde en God is liefde maakte de liefde ook dat ik belangrijk in uw leven om gezond te leven vergeef en vergeet het verleden en sla het oude boek dicht en begin vandaag aan een nieuw boek samen met Jezus. Dan zal het voor eeuwig goed komen op de aarde tm de eeuwigheid. Als u leest hoe Jezus leefde en dat exact na doet moet u eens kijken hoe uw leven 180 graden veranderd . Hij was noot ziek en deed niets ongezonds. Hij gaf u het beste voorbeeld van een gezond leven. Dat bidden wij u van harte toe vanuit onze boerderij “ de Hof van Eden “ te Siegerswoude Friesland.

  2. - desimber 18, 09:13

    ‘Syktefuortbringers’

Sjoch opmerkingen

Skriuw in reaksje

Skriuw in reaksje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.